Fettuccine all Alfredo

Vegetariánské těstoviny se skvělým parmazánem.


4.018x
60 min
1×

Ingredience

2 lžícemáslo
450 gfettuccine
1 lžíceolivový olej
90 gstrouhaný parmazán
strouhaný parmazán
200 mlsmetana ke šlehání
1 špetkastrouhaný muškátový oříšek

podle chuti

sůl
pepř

na ozdobu

snítky petrželky

Postup přípravy

V rendlíku přivedeme na středním ohni k varu 150 ml smetany a máslo, potom oheň zmírníme a tekutinu 1-2 minuty zvolna vaříme do mírného zhoustnutí. V osolené vodě s olivovým olejem vaříme ve velkém hrnci 2-3 minuty čerstvé fettuccine (středně široké nudle) tak, aby byly měkké, zároveň však pevné, scedíme je, vrátíme do hrnce a přelijeme svařenou smetanou. (Čersté těstoviny se vaří mnohem kratší dobu než sušené.) Pomocí dvou vidliček těstoviny v hrnci obracíme, aby se stejnoměrně obalily omáčkou. Stále je při tom mírně zahříváme. Do těstovin vmícháme zbývající smetanu, parmazán a muškátový oříšek, osolíme a opepříme, důkladně promícháme a opatrné prohřejeme. Těstoviny upravíme na nahřáté talíře, ozdobíme snítkou petrželky a ihned podáváme. Nastrouhaný parmazán připravíme na stůl na talířku. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny Nakladatelství SLOVART
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Fettuccine all Alfredo

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena