Fazolové karbanátky

Smažené fazolové karbanátky podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.


4.664x
150 min
3×

Postup přípravy

Suché bílé fazole přebereme a namočíme přes noc do studené vody. Potom je v čerstvé vodě uvaříme doměkka. Bramboru uvaříme ve slupce a oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno a na oleji orestujeme dorůžova. Česnek sloupneme a prolisujeme.

Měkké fazole slijeme a zpola rozmixujeme. Přidáme prolisovanou bramboru, osmaženou cibuli, česnek a vejce. Osolíme, opepříme a řádně vše promícháme. Polévkovou lžící tvoříme karbanátky, které smáčíme v rozšlehaném vejci a obalujeme ve strouhané housce. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.

Fazolové karbanátky můžeme podávat s vařenými brambory a dušeným špenátem. Výborně chutnají s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.


user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fazolové karbanátky

Zpět na recept