- Nakrájíme nahrubo jednu větší cibuli a párky na kolečka. V hrnci rozpustíme lžíci másla a dáme smažit cibulku. Až zesklovatí, přidáme párky a necháme je krátce osmažit. Nezapomínáme míchat.
- Zasypeme hrstí hladké mouky, promícháme, aby se vše dobře obalilo a mouka se nezačala na dně připalovat. Zalijeme vodou, přidáme dva slepičí bujóny a konzervu fazolí v tomatovém nálevu.
- Pořádně promícháme a necháme vařit na mírném ohni, aby polévka nevykypěla. Po krátkém provaření je hotovo.
- Polévku netřeba ani solit, záleží dle chuti. Pro dochucení můžeme do fazolové polévky s párkem přidat majoránku, není to však nutné.
- Pro větší bohatost můžeme do polévky přidat i pár nakrájených brambor, o to déle se však bude muset vše vařit, dokud nezměknou.
Mějte ve spíži trvanlivé zásoby. Konzervy se na rychlé vaření hodí vždycky