Fazolky nakyselo

Zdravější, ale též chutná varianta fazolek nakyselo.


2.911x
30 min

Ingredience

1 lžičkaolej
sůl
0.5 lžičkyocet
1 lžičkasójová omáčka
350-400 gzelené fazolky
40 gjemně mleté ovesné vločky
600 mlvoda na vločky
50 gsušené sojové mléko nebo sušený smetanový nápoj

Postup přípravy

Zelené fazolky uvaříme ve slané vodě úplně doměkka. Vodu slijeme do odměrné nádoby a doplníme studenou vodou do objemu 600 ml. Do odměřené tekutiny přidáme jemné ovesné vločky a uvaříme ovesnou kaši, kterou za horka propasírujeme pře sítko do hrnce s fazolkami. K fazolkám přidáme do omáčky sušený sojový nápoj, za horka rozmícháme, rozpustíme a velmi krátce povaříme. Fazolky osolíme, ochutíme sójovou omáčkou a trošku okyselíme octem. Dále už nevaříme, přidáme lžičku oleje, nejlépe olivového. Fazolky nakyselo podáváme jako přílohu k pečenému masu s bramborovými knedlíky, ale klidně i jen tak s vařeným vejcem a bramborem.
user-icon

autor liddduska

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Fazolky nakyselo

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena