Farářská polévka

Jednoduchá polévka, která se u nás velmi často vaří. Oblíbená je hlavně na Štědrý den.


3.067x
60 min

Postup přípravy

Fazole si uvaříme doměkka. Můžeme použít i fazole v konzervě. Papriky očistíme a nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, ihned zchladíme a sloupku oloupeme. Rajčata nakrájíme na měsíčky. Papriky a rajčata dáme do hrnce a chvíli na mírném plameni podusíme. Podušená rajčata a papriky smícháme s uvařenými fazolemi a dáme dále vařit. Přidáme rajský protlak a lečo. Podle chuti okořeníme solí a pepřem. Můžeme dolít trochou vody. Po provaření vypneme a přidáme majoránku. Podáváme s pečivem. Polévka je nejlepší druhý den.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Farářská polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena