Farářská polévka

Jednoduchá polévka, která se u nás velmi často vaří. Oblíbená je hlavně na Štědrý den.


3.067x
60 min

Postup přípravy

Fazole si uvaříme doměkka. Můžeme použít i fazole v konzervě.

Papriky očistíme a nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, ihned zchladíme a sloupku oloupeme. Rajčata nakrájíme na měsíčky.

Papriky a rajčata dáme do hrnce a chvíli na mírném plameni podusíme. Podušená rajčata a papriky smícháme s uvařenými fazolemi a dáme dále vařit. Přidáme rajský protlak a lečo. Podle chuti okořeníme solí a pepřem. Můžeme dolít trochou vody.

Po provaření vypneme a přidáme majoránku. Podáváme s pečivem. Polévka je nejlepší druhý den.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Farářská polévka

Zpět na recept