Faraónské řízečky

Jedinečné staroegyptské řízky z kuřecích prsou. S tímto receptem určitě zabodujete u všech gurmánů.


4.465x
35 min
8×

Ingredience

1 lžičkasůl
2 ksvejce
4 lžícesolamyl
1 dlpivo
1 lžícegrilovací koření
5 lžicpolohrubá mouka
1 lžícesójová omáčka
1 lžícesezamové semínko
1 lžícekremžská hořčice
1 lžičkamletý černý pepř

Postup přípravy

Do uzavíratelné mísy dáme bramborový škrob (solamyl), polohrubou mouku, vejce, grilovací koření, pepř, sůl, sezamové semínko, sójovou omáčku, hořčici, pivo a rozšleháme na těstíčko. Nakrájená prsa na tenké nudličky důkladně promícháme v těstíčku, nádobu uzavřeme a necháme proležet do druhého dne. Rozpálíme olej na pánvi a z masa tvoříme tenké placky ve tvaru řízků. Těsto na řízcích je křupavější a maso šťavnatější, když řízky smažíme spíše do hnědé než jenom zlaté barvy. Smažíme z obou stran. Jako přílohu k faraónským řízečkům můžeme zvolit vše podle chuti - brambory, krokety, americké brambory, hranolky, rýži. Bohatě zdobíme zeleninovou oblohou.
user-icon

autor Anubis

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Faraónské řízečky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Africká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena