Fantastické zelňáky

Ochutnala jsem spoustu zelňáků, ale pouze tyto jsou jedinečné.


4.199x
45 min
3×

Postup přípravy

Do vlažného mléka rozdrolíme kvasnice a necháme vykynout.

Smícháme zelí nakrájené na malé kousky, mouku, rozpuštěné sádlo, sůl, pepř, nakrájenou anglickou slaninu (může být uzená rolka, šunka, uzené apod.), vykynutý kvásek a vytvoříme vláčné těsto, které necháme 20 minut odpočívat v lednici.

Potom vyválíme placku, nožem nakrájíme např. na obdélníčky a pečeme v troubě dorůžova.

Fantastické zelňáky podáváme k pivu a vínu.
user-icon

autor martík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fantastické zelňáky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká