Vaření.czReceptyJihočeské kynuté zelňáky

Jihočeské kynuté zelňáky

Snadný recept na tradiční pečené placky s kousky zelí.


3.76x
45 min
1×

Postup přípravy

Kyselé zelí uvaříme doměkka, necháme vychladnout na tělesnou teplotu a pokrájíme na cca 2 cm. Ze zelí, polohrubé mouky, lžičky soli a 5 lžic rozehřátého tuku vypracujeme těsto. Přidáme kvasnice, které jsme rozmíchali v troše vlažného mléka. Tuk může být jakýkoli, správně patří do těsta husí sádlo. Těsto je třeba dobře propracovat, aby se vše spojilo. Z těsta tvarujeme zelné placky asi 1,5 cm silné o velikosti menší dlaně. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C, zapnuto nahoře i dole. Možno péct na pečícím papíru také potřeném husím sádlem, nebo jiným tukem. Jihočeské kynuté zelňáky pečeme dozlatova. Jihočeské kynuté zelňáky podáváme jako výbornou chuťovku.
user-icon

autor Troll


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jihočeské kynuté zelňáky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena