Jihočeské kynuté zelňáky

Snadný recept na tradiční pečené placky s kousky zelí.


3.76x
45 min
1×

Postup přípravy

Kyselé zelí uvaříme doměkka, necháme vychladnout na tělesnou teplotu a pokrájíme na cca 2 cm.

Ze zelí, polohrubé mouky, lžičky soli a 5 lžic rozehřátého tuku vypracujeme těsto. Přidáme kvasnice, které jsme rozmíchali v troše vlažného mléka. Tuk může být jakýkoli, správně patří do těsta husí sádlo. Těsto je třeba dobře propracovat, aby se vše spojilo.

Z těsta tvarujeme zelné placky asi 1,5 cm silné o velikosti menší dlaně. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C, zapnuto nahoře i dole. Možno péct na pečícím papíru také potřeném husím sádlem, nebo jiným tukem. Jihočeské kynuté zelňáky pečeme dozlatova.

Jihočeské kynuté zelňáky podáváme jako výbornou chuťovku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jihočeské kynuté zelňáky

Zpět na recept