Falešná hovězí polévka se strouháním

Při přípravách polévak nemáme vždy při ruce hovězí maso. Proto přinášíme recept na falešnou hovězí polévku.


2.373x
35 min

Postup přípravy

Veškerou zeleninu očistíme.

Očištěnou mrkev a celer nahrubo nastrouháme, cibuli nasekáme na kostičky, kapustu pokrájíme na nudličky. Zeleninu osmahneme na másle, zalijeme horkou vodou, rozdrobíme masox, opepříme, dosolíme a asi 20 minut povaříme.

Mezitím z vejce, mouky a vody vypracujeme tuhé těsto, které nastrouháme. Do polévky budeme potřebovat pouze polovinu strouhání, druhou uschováme na příští použití.

Strouhání zavaříme do polévky, asi tři minuty mícháme a odstavíme. Rozlijeme do talířů a ozdobíme sekanou pažitkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Falešná hovězí polévka se strouháním

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.