Vaření.czReceptyEstragonový losos s citronem

Estragonový losos s citronem

Pečený nebo grilovaný losos marinovaný v citronové šťávě a estragonu. Můžeme použít filé nebo podkovy. Ty ale potřebují marinovat 15 minut.


3.058x
30 min

Postup přípravy

Citron důkladně omyjeme horkou vodou. Kůru z něj nastrouháme. Pak citron poválíme po stole, přičemž na něj dlaní tlačíme, abychom uvolnili citronová "vlákna". Pak citron nad miskou překrojíme a vymačkáme z něj veškerou šťávu. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Estragon opereme a taktéž nasekáme. Do misky s citronovou šťávou přidáme česnek, kůru, estragon a vše promícháme. Přidáme asi 2 lžíce oleje. Rybí filé osolíme a opepříme. V marinádě obalíme z obou stran rybí filé a do masa ji prsty jemně vetřeme. Filé vložíme do misky, přelijeme zbylou marinádou a necháme asi 10 minut marinovat. Rybímu masu tato doba bude stačit. Pak filé položíme na vymaštěný plech a pečeme při nejvyšší teplotě v rozehřáté troubě. Maso můžeme také grilovat. Ihned podáváme. Vhodnou přílohou je kaše nebo jen lehký salát.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Estragonový losos s citronem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena