Estragonový losos s citronem

Pečený nebo grilovaný losos marinovaný v citronové šťávě a estragonu. Můžeme použít filé nebo podkovy. Ty ale potřebují marinovat 15 minut.


3.058x
30 min

Postup přípravy

Citron důkladně omyjeme horkou vodou. Kůru z něj nastrouháme. Pak citron poválíme po stole, přičemž na něj dlaní tlačíme, abychom uvolnili citronová "vlákna". Pak citron nad miskou překrojíme a vymačkáme z něj veškerou šťávu.

Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Estragon opereme a taktéž nasekáme. Do misky s citronovou šťávou přidáme česnek, kůru, estragon a vše promícháme. Přidáme asi 2 lžíce oleje.

Rybí filé osolíme a opepříme. V marinádě obalíme z obou stran rybí filé a do masa ji prsty jemně vetřeme. Filé vložíme do misky, přelijeme zbylou marinádou a necháme asi 10 minut marinovat. Rybímu masu tato doba bude stačit.

Pak filé položíme na vymaštěný plech a pečeme při nejvyšší teplotě v rozehřáté troubě. Maso můžeme také grilovat.

Ihned podáváme. Vhodnou přílohou je kaše nebo jen lehký salát.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Estragonový losos s citronem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.