Erichova bábovka

Klasická olejová bábovka zadělaná citronovou limonádou. Vyzkoušejte recept na jemný moučník výborný ke kávě nebo čaji.


4.7217x
75 min

Ingredience

150 mlolej
1 špetkasůl
3 ksvejce
200 gcukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
250 ghladká mouka
1 balíčekkypřící prášek do pečiva
150 mlcitronová limonáda

podle potřeby

máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy

Bábovkovou formu, pokud není silikonová, vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a dáme do chladničky. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do běla. Šleháme, dokud se cukr nerozpustí. Postupně střídavě zašleháme po lžících hladkou mouku promíchanou s práškem do pečiva, olejem a limonádou. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme do připravené bábovkové formy a upečeme v předehřáté troubě dozlatova. Upečenou vychladlou bábovku můžeme přelít čokoládovou polevou, někomu stačí jen pocukrovat. Erichovu bábovku po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako vláčný moučník.
user-icon

autor veraricna

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Erichova bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena