Eliščin nakládaný hermelín

Klasika českých hospod, dobrota vždy po ruce. Jednoduchý recept.


4.56x

Postup přípravy

Na nakládání použijeme opravdu zralý hermelín. Pokud je uvnitř tvarohový, je to špatně. Doporučuji jej nechat přes noc i dvě dozrát v teple.

Hermelín rozbalíme a podélně rozkrojíme na 2 kruhy. Zeleninu očistíme a nakrájíme. Hermelíny propícháme surovinami, naskládáme do sklenice, zalijeme olejem a necháme uležet. Hermelíny necháme 3 dny uležet v lednici. Můžeme i 1 den venku, pouze ne na slunci a v horku.

Eliščin nakládaný hermelín podáváme s čerstvým pečivem.
user-icon

autor Elík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Eliščin nakládaný hermelín

Zpět na recept