Rychlá a jednoduchá polévka, zato vynikající chuti.
Hodnocení
5.0
/ 5 (2x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Sůl2 lžičky
Mrkev2 ks
Kari koření3 lžičky
Smetana ke šlehání1 ks
Dýně Hokaido1 ks
Postup přípravy
Dýni omyjeme pod tekoucí vodou. Rozřízneme na dvě poloviny, dužinu a semínka vybereme. Dýni nakrájíme na kostičky (cca 2 cm velké) a dáme do hrnce.
Ostrouháme 2 mrkve, nastrouháme nahrubo a přidáme do hrnce. Přilijeme tolik vody, aby všechny kostičky byly pod vodou. Dáme vařit na 20 minut, aby kostičky změkly.
Tyčovým mixérem rozmixujeme uvařenou zeleninu. Přidáme kari, sůl a smetanu ke šlehání. Všechno to ještě pořádně rozmixujeme a dáme převařit.
Elinčinu dýňovou polévku podáváme s pečivem nebo opečenými krutonky z rohlíku, můžeme ozdobit lžící zakysané smetany a lístky čerstvé bazalky.