Vaření.czReceptyDomácí česnekové krutony

Domácí česnekové krutony

Vyzkoušejte recept na pečené křupavé krutony s příchutí česneku a bylinek. Krutony podáváme jako vložku do krémových polévek nebo zeleninových salátů.


4.927x
25 min
4×

Ingredience

2-3 stroužkyčesnek
3-4 lžícemáslo
10 ksbílý toastový chléb

podle chuti

sůl
petrželka
bazalka
mletý černý pepř

Postup přípravy

Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem dohladka. Petrželku a bazalku velmi jemně usekáme. Změklé máslo spolu s česnekem a bylinkami vyšleháme do pěny. Troubu předehřejeme na 220 °C a plech vyložíme pečícím papírem. Plátky bílého chleba potřeme ochuceným máslem a nakrájíme na čtverečky. Čtverečky chleba rozložíme na plech namazanou stranou nahoru a pečeme přibližně 5 - 10 minut. Asi v polovině doby pečení krutony promícháme a stále kontrolujeme, abychom je nepřipálili. Dorůžova upečené krutony necháme vychladnout a můžeme podávat. Domácí křupavé česnekové krutony můžeme připravit i dva dny před podáváním a uchovat je po vychladnutí v mikrotenovém sáčku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí česnekové krutony

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena