Vaření.czReceptyDýňová polévka s kuřecím masem

Dýňová polévka s kuřecím masem

Krémová polévka s osmaženými kostičkami kuřecího. Vyzkoušejte výborný recept na trochu jinou dýňovou polévku.


4.7220x
45 min

Ingredience

1 kscibule
150 gpórek
500 gdýně
200 gkuřecí prsa
500 mldrůbeží vývar

podle chuti

2 stroužkyčesnek
sůl
1 špetkamuškátový oříšek
1 špetkamletý zázvor
2 lžícečerstvý tymián
mletý černý pepř

podle potřeby

olej

na ozdobu

2 lžícedýňová semínka
1 kelímekzakysaná smetana

Postup přípravy

Z očištěné dýně si odvážíme asi půl kila dužniny a nakrájíme ji na kostičky. Očištěný a omytý pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. V hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli, potom vmícháme pórek s prolisovaným česnekem. Nakonec přidáme dýni, trochu ji opečeme a zalijeme kuřecím nebo slepičím vývarem. Vaříme 30 minut. Mezitím si na sucho opražíme dýňová semínka. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky, osolíme, opepříme a osmažíme v rozpáleném oleji. Polévku rozmixujeme a dochutíme špetkou mletého zázvoru, muškátového oříšku, pepřem a solí. Vložíme osmažená prsa a nasekanou petrželku nebo čerstvý tymián. Dýňovou polévku s kuřecím masem můžeme podávat s pečivem nebo chlebem. Každou porci ozdobíme zakysanou smetanou a opraženými dýňovými semínky.
user-icon

autor veraricna

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dýňová polévka s kuřecím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena