Dvoubarevný zmrzlinový dort

Podomácku ochucená zmrzlina a upravená do dortu.


4.077x
0
1×

Postup přípravy

Zmrzliny necháme mírně povolit a mezitím si nasekáme ořechy a čokoládu. Dortovou formu (20 - 22cm) vypláchneme studenou vodou.

Jahodovou (vanilkovou) zmrzlinu a zmrazené jahody společně rozmixujeme a případně dosladíme vanilkovým cukrem. Zmrzlinu nalijeme do formy a uložíme do mrazničky. Povrch zmrzliny uhladíme.

Mixer (robot) opláchneme a osušíme. Karamelovou (oříškovou, čokoládovou, nugátovou) zmrzlinu promícháme spolu s ořechy a čokoládou, zmrzlinu nalijeme do formy na jahodovou zmrzlinu. Povrch dortu uhladíme.

Dvoubarevný zmrzlinový dort vložíme do mrazničky a necháme nejlépe do druhého dne zmrazit. Dort krájíme ostrým nožem na dílky, zdobíme šlehačkou i jahodou a sypeme strouhanou čokoládou nebo sekanými ořechy.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dvoubarevný zmrzlinový dort

Zpět na recept