Dvoubarevná bábovka s broskvemi

Bílé a kakaové těsto obohacené o kostičky broskví.


4.768x
60 min
5×

Postup přípravy

Bábovkovou formu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Dáme do chladu.

Vejce rozklepneme. Bílky vyšleháme na tuhý sníh.

Máslo utřeme s moučkovým i vanilkovým cukrem a žloutky do pěny. Ke směsi postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vlažné mléko. Nakonec vmícháme sníh z bílků.

Broskve oloupeme, nakrájíme na kostičky a přimícháme je do těsta. Kompotované broskve necháme okapat a oschnout.

Část těsta oddělíme a obarvíme kakaem.

Těsto střídavě naplníme do formy a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme asi 45 minut na 160 °C.

Necháme trošku vychladnout, vyklopíme a pocukrujeme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dvoubarevná bábovka s broskvemi

Zpět na recept