Dvojitá hrachová polévka

Základ této polévky tvoří loupaný hrách a mražený hrášek. Kousíčky opečeného párku a nastrouhaný parmazán dodávají polévce zvláštní chuť.


2.9951x
75 min
1×

Ingredience

1 kscibule
200 gpárek
100 ghrášek
50 gparmazán
0.3 ksledový salát
4 ksjarní cibulka
200 ghrášek mražený

podle chuti

česnek
sůl
máta
mletý pepř
mletý zázvor

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

V hrnci na oleji opečeme párky nakrájené na kolečka a vyndáme je na ubrousek, necháme tak okapat přebytečný tuk. Párky lze nahradit také slaninou. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Do hrnce na výpek přidáme cibuli a česnek, podusíme doměkka. Potom přidáme jarní cibulku, salát, mátu a zázvor a pod pokličkou dusíme 5 minut. Přilijeme vodu a přidáme loupaný hrách. Uvedeme do varu a potom za stálého míchání vaříme polévku 40 minut. Do hrachové polévky přidáme zmrazený hrášek a vaříme tak dlouho, dokud nezměkne. Dvojitou hrachovou polévku odstavíme a necháme chvíli vychladnout. Po částech polévku rozmixujeme dohladka, nalijeme zpátky, přidáme párky a prohřejeme. Dochutíme solí a pepřem. Dvojitou hrachovou polévku na talíři zdobíme parmazánem. Podáváme s křupavým pečivem či doplníme krutonky. Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dvojitá hrachová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena