Dvojitá hrachová polévka

Základ této polévky tvoří loupaný hrách a mražený hrášek. Kousíčky opečeného párku a nastrouhaný parmazán dodávají polévce zvláštní chuť.


2.9951x
75 min
1×

Postup přípravy

V hrnci na oleji opečeme párky nakrájené na kolečka a vyndáme je na ubrousek, necháme tak okapat přebytečný tuk. Párky lze nahradit také slaninou. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Do hrnce na výpek přidáme cibuli a česnek, podusíme doměkka. Potom přidáme jarní cibulku, salát, mátu a zázvor a pod pokličkou dusíme 5 minut. Přilijeme vodu a přidáme loupaný hrách. Uvedeme do varu a potom za stálého míchání vaříme polévku 40 minut. Do hrachové polévky přidáme zmrazený hrášek a vaříme tak dlouho, dokud nezměkne.

Dvojitou hrachovou polévku odstavíme a necháme chvíli vychladnout. Po částech polévku rozmixujeme dohladka, nalijeme zpátky, přidáme párky a prohřejeme. Dochutíme solí a pepřem.

Dvojitou hrachovou polévku na talíři zdobíme parmazánem. Podáváme s křupavým pečivem či doplníme krutonky.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dvojitá hrachová polévka

Zpět na recept