Česká klasika v přílohách k pečeným a vařeným masům.
Hodnocení
3.5
/ 5 (104x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
6x
Ingredience
Ostatní
Česnek2 stroužky
Olej1 lžíce
Cibule1 ks
Hladká mouka 1 lžíce
Sladká smetana3 lžíce
Špenát mražený1 kostka
Podle potřeby
Sůl
Podle chuti
Mletý pepř
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Špenátovou kostku rozsekneme na menší kousky.
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme mouku a připravíme světlou hladkou jíšku. Do té vložíme kousky špenátu a za stálého míchání jej necháme rozpustit.
Pak vmícháme česnek utřený se solí, pepř a špenát zjemníme smetanou.
Dušený špenát podáváme jako přílohu.
Tak jsem to dnes udělala se strouhankou, jak Jitka doporučovala a musím říct, že lepší špenát jsem nikdy nevytvořila.... Je fakt mňam !!!!
rafen
Duseny spenat moc rada delam, rychla a chutna vecere! Nepridavam do nej ale smetanu, staci pouze mleko. Zajimave spenat chutna, kdyz do nej pridame trosku nastrouhane nivy, popr. jineho syra. Vynikajici treba i jen s testovinami