Česká klasika v přílohách k pečeným a vařeným masům.
Hodnocení
3.5
/ 5 (104x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
6x
Ingredience
2 stroužky
česnek
1 lžíce
olej
1 ks
cibule
1 lžíce
hladká mouka
3 lžíce
sladká smetana
1 kostka
špenát mražený
podle potřeby
sůl
podle chuti
mletý pepř
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Špenátovou kostku rozsekneme na menší kousky.
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme mouku a připravíme světlou hladkou jíšku. Do té vložíme kousky špenátu a za stálého míchání jej necháme rozpustit.
Pak vmícháme česnek utřený se solí, pepř a špenát zjemníme smetanou.
Dušený špenát podáváme jako přílohu.