Dušené pekingské zelí

Vietnamský recept na rychlou přílohu k rýži a masu.


4.25x
30 min
1×

Postup přípravy

Pekingské zelí (v některých obchodech je pod jménem čínské zelí) opláchneme a nakrájíme je stejným způsobem jako bychom krájeli mrkev na kolečka. Následně nakrájená kolečka překrojíme na polovinu. Cibuli nakrájíme nadrobno.

V hrnci rozpálíme lžíci sádla a pomalu osmažíme cibuli doměkka, přidáme zelí, osolíme a podusíme. Následně přikápneme podle chuti rybí omáčku, kterou lze zakoupit ve vietnamských obchodech s potraviny, případně použijeme sójovou omáčku. Pro vegetariány nahradíme sádlo rostlinným olejem.

Dušené pekingské zelí podáváme jako přílohu nejlépe k rýži a masu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené pekingské zelí

Zpět na recept