Vaření.czReceptyPekingské zelí s vepřovým masem

Pekingské zelí s vepřovým masem

Recept na rychlou čínu.


4.420x
35 min
2×

Ingredience

1 lžícebrandy
1 lžícesójová omáčka
100 gvepřová kýta
1 talířpekingské zelí

omáčka

1.5 lžíceocet
1.5 lžičkysolamyl
125 lvoda
1.5 lžičkycukr krupice
1.5 lžičkysójová omáčka

podle potřeby

olej na smažení

podle chuti

chilli koření

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostičky a v misce ho promícháme se sójovou omáčkou a například s brandy nebo jiným koňakem. Necháme maso asi 15 minut odpočívat a připravíme si zelí. Z listů odkrojíme řapíky, nakrájíme je na šikmé plátky a odebereme požadované množství. Rozehřejeme pánev s olejem, poté přidáme maso a posypeme ho chilli kořením nebo pálivou paprikou. Prudce smažíme za stálého míchání asi 3 minuty. Poté přidáme zelí a smažíme ještě asi 6 minut. Nezapomínáme míchat! Směs v pánvi zalijeme omáčkou, rychle mícháme a jakmile začne omáčka houstnout, tak pánev odstavíme. Hnědá omáčka i řapíky zelí by v tuto chvíli měly být sklovité, lesklé a téměř průhledné. Pekingské zelí s vepřovým masem má nakyslou a pálivou chuť a má dost omáčky, takže se k němu skvěle hodí rýže. Lze jako přílohu použít i pečivo.
user-icon

autor Sway

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pekingské zelí s vepřovým masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Čínská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena