Dušené kyselé zelí

Základní recept pro přípravu kyselého zelí jakožto přílohy, která se hodí zejména k pečenému vepřovému masu, sekané či pečené jitrnici.


3.010x
150 min
1×

Ingredience

24 gcibule
24 gcukr krupice
3 gpolohrubá mouka
12 grostlinný olej
240 gkyselé zelí

Postup přípravy

Z kysaného zelí vymačkáme lák, potom zelí odvážíme, propláchneme vodou na hrubém sítu a na prkénku nožem křížem pokrájíme na 2 - 3 cm velké kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Do kastrolu nalijeme olej a zpěníme na něm cibulku, přidáme zelí, cukr, podlijeme asi 100 ml vody a přikryté dusíme do změknutí, což trvá cca 2 hodiny (podle druhu zelí). Nakonec vmícháme mouku a dusíme, až se na dně kastrolu neobjevuje tekutina, minimálně však 10 minut.

Dušené kyselé zelí podáváme jako přílohu k vepřovému masu, sekané či pečené jitrnici apod.

Energetická hodnota: 376kJ / 100 g, 700kJ / na porci
user-icon

autor Gogela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené kyselé zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena