Dušené kysané zelí v titanovém hrnci

Úprava zelí v titanovém hrnci.


2.810x
35 min

Postup přípravy

Velkou cibuli oloupeme. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Ze zelí vymačkáme šťávu, kterou nevyléváme, a zelí překrájíme.

Do rozehřátého titanového hrnce dáme lžíci sádla a kostičky slaniny, které necháme zesklovatět. Přidáme nakrájenou cibuli a krátce ji osmahneme. Zalijeme ji vodou ze zelí a vsypeme nakrájené zelí. Zelí mírně osolíme, okmínujeme a podle chuti přidáme cukr. Promícháme, podle potřeby ještě trochu podlijeme a krátce podusíme. Vodu necháme téměř vydusit.

Poté vlijeme do dušeného zelí mouku rozmíchanou ve studené vodě, dobře promícháme a ještě asi 5 minut provaříme.

Dušené kysané zelí v titanovém hrnci podáváme s vařeným uzeným masem nebo s pečeným masem a různými knedlíky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené kysané zelí v titanovém hrnci

Zpět na recept