Dušené kuře po selsku

Levné, rychlé a výborné. Dušené porce kuřete v mrkvi, cibuli a petrželce.


2.91126x
30 min
3×

Postup přípravy

Česnek oloupeme a prolisujeme. Kuře očistíme a naporcujeme na 8 dílů. Osolíme jej, opepříme a potřeme česnekem.

Cibule a mrkve oloupeme a nakrájíme na kolečka. Petrželku opereme a nasekáme.

V kastrolu rozehřejeme máslo s olejem a porce kuřete na něm osmažíme ze všech stran dozlatova. Přidáme cibuli, mrkev a petrželku a lehce osmahneme. Vše podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka.

Hotové porce kuřete podáváme s vařenými brambory a přeléváme vydušenou šťávou.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené kuře po selsku

Zpět na recept