Vaření.czReceptyDušené kuřecí maso s tymiánovou omáčkou

Dušené kuřecí maso s tymiánovou omáčkou

Recept na dušené kuře s jemnou krémovou omáčkou s chutí tymiánu.


4.610x
75 min

Ingredience

3 lžícemáslo
1 kscibule
1 kskuře
1 ksmrkev
1 kspetržel
4 kuličkynové koření
3 lžícehladká mouka
1 kelímeksmetana ke šlehání
200 mlsuché bílé víno
5 větvičekčerstvý tymián
6 kuličekcelý černý pepř

podle chuti

sůl
1-2 lžičkylimetková šťáva

Postup přípravy

Kuře očistíme od přebytečného tuku a omyjeme. Cibuli, mrkev a petržel oloupeme. Kuře vložíme do hrnce přidáme zeleninu a nové koření, černý pepř, sůl a svazek čerstvého tymiánu. Přilijeme vodu a víno tak, aby hladina tekutin sahala do tří čtvrtin kuřete. Hrnec zakryjeme a kuře zvolna dusíme doměkka. Dušené kuře vyjmeme a vývar přecedíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a necháme vyškvařit. K výpeku přidáme máslo a mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Vše postupně naředíme vývarem a zvolna vaříme asi 20 minut. Mezitím kuře zbavíme kůže, obereme a maso natrháme po vláknech na proužky. Uvařenou omáčku ochutíme solí, pepřem a tymiánem. Přilijeme smetanu, krátce necháme přejít varem a vložíme maso. Omáčku podle potřeby okyselíme limetkovou šťávou. Dušené kuřecí maso s krémovou tymiánovou omáčkou podáváme s rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené kuřecí maso s tymiánovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena