Dušené hrušky s karamelem

Voňavý zákusek ke svátečnímu obědu.


3.085x
30 min

Postup přípravy

Hrušky omyjeme a přepůlíme. Svaříme vodu, víno, 1 lžíci cukru a citronovou šťávu. Do vzniklého sirupu vložíme hrušky a přibližně 15 minut vaříme.

Mezitím potřeme kus alobalu olejem a položíme na něj plátky citronu. Zbylý cukr dáme na pánev, necháme zkaramelizovat dozlatohněda a odstavíme. Na každý plátek citrónu nakapeme 1lžičku karamelu, zbytek odložíme na později.

Přebereme ostružiny. Hrušky vyjmeme z nálevu, necháme okapat a pomocí dvou vidliček obalíme v karamelu.

Na čtyři talíře rozdělíme hrušky, přidáme plátky citrónu a ostružiny. Zbylý karamel zahřejeme a vytvoříme přes dezert linky. Ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené hrušky s karamelem

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.