Dušené hříbky

Našli jste v lese pár hříbků? Poduste je na másle s cibulkou a pochutnáte si.


4.58x
25 min

Ingredience

30 gmáslo
1 ksmenší cibule
500 gčerstvé hřiby

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

voda na podlití

Postup přípravy

Očištěné a umyté houby pokrájíme a pokapeme citronovou šťávou. Cibulku oloupeme, nadrobno pokrájíme a osmahneme na másle. Přidáme houby, necháme orestovat a pustit šťávu. Podle potřeby podlijeme trochou vody a hřiby podusíme na slabém plameni doměkka. Dušené hříbky dochutíme solí, pepřem a můžeme dozdobit nadrobno posekanou petrželkou nebo jarní cibulkou. Dušené hříbky podáváme s chlebem.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dušené hříbky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena