Dušené hovězí plátky s pažitkovou omáčkou

Recept na dušené plátky z hovězí kýty s jemnou pažitkovou omáčkou. Hlavní chod, který můžeme podávat s knedlíkem, ale výborně chutná i s opečeným bramborem.


5.01x
90 min

Postup přípravy

Plátky masa přibližně o váze 150 g naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a v hrnci na oleji z obou stran zprudka opečeme. Pak maso podlijeme vínem a vodou a zakryté zvolna dusíme doměkka. Mezitím si připravíme z cibulky, másla a mouky světlou jíšku, kterou necháme vychladnout.

Měkké plátky masa vyjmeme, výpek naředíme vývarem a vše přivedeme k varu. Pak vmícháme připravenou jíšku a zvolna vaříme asi 20 minut. Nakonec omáčku zjemníme smetanou, ochutíme nasekanou pažitkou, vše necháme přejít varem a vložíme plátky masa, které už jen prohřejeme.

Dušené hovězí plátky rozdělíme na porce, přelijeme pažitkovou omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem jako hlavní chod.

Recepty na houskové knedlíky najdete zde


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené hovězí plátky s pažitkovou omáčkou

Zpět na recept