Dušená zelenina

Recept na lehký pokrm, který se hodí jako samostatný oběd nebo večeře.


4.8361x
30 min
9×

Postup přípravy

Připravíme si zeleninu, kterou oloupeme a nakrájíme na nudličky. Menší květák si rozdělíme na větší růžičky a pokrájíme si je na na velikost, která nám vyhovuje. Oloupeme si cibulku a nakrájíme ji na kostičky. Salám nakrájíme na kostky.

Na troše oleje orestujeme cibulku dozlatova. Na cibulku pak vhodíme kostičky salámu a opečeme si je do křupava. Pak přidáme mrkev a kedlubny. Po chvilce restování přihodíme květák a kostičky brambor. Nyní teprve okořeníme solí, pepřem, vegetou a sušeným česnekem. Pak zalijeme trochou vody a dusíme doměkka.

Dušenou zeleninu podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k různě připravenému masu. Druhy zeleniny si můžeme obměňovat podle vlastní chuti. My podle dostupnosti přidáváme kapustu, patison a cuketu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušená zelenina

Zpět na recept