Připravíme si zeleninu, kterou oloupeme a nakrájíme na nudličky. Menší květák si rozdělíme na větší růžičky a pokrájíme si je na na velikost, která nám vyhovuje. Oloupeme si cibulku a nakrájíme ji na kostičky. Salám nakrájíme na kostky.
Na troše oleje orestujeme cibulku dozlatova. Na cibulku pak vhodíme kostičky salámu a opečeme si je do křupava. Pak přidáme mrkev a kedlubny. Po chvilce restování přihodíme květák a kostičky brambor. Nyní teprve okořeníme solí, pepřem, vegetou a sušeným česnekem. Pak zalijeme trochou vody a dusíme doměkka.
Dušenou zeleninu podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k různě připravenému masu. Druhy zeleniny si můžeme obměňovat podle vlastní chuti. My podle dostupnosti přidáváme kapustu, patison a cuketu.