Dušená šunka

Recept na domácí šunku z vepřového masa.


2.218x
150 min

Postup přípravy

K přípravě šunky potřebujeme nádobu na dušení šunky. Ta se dá koupit v domácích potřebách. Jsou různé velikosti. Osobně mám nádobu na 1 kg masa.

Libové vepřové podle chuti očistíme a nakrájíme asi na 4 kusy, které nasolíme rychlosolí. Maso necháme asi 3 dny uležet v chladu.

Uleželé maso vložíme do nádoby na dušení, uzavřeme a ve vodní lázni maso dusíme 120 - 150 minut. Pokud chceme maso nějak kořenit, děláme to před dušením. Hotové maso necháme vychladit a po té vyndáme z nádoby.

Domácí šunku pak můžeme nakrájet a podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušená šunka

Zpět na recept