Vaření.czReceptyDušená šunka v křenovém zábalu

Dušená šunka v křenovém zábalu

Dušená drůbeží šunka v křenovém krému z majonézy a zakysané smetany. Recept na silvestrovské pohoštění.


4.714x
25 min
1×

Ingredience

200 gmajonéza
150 mlvoda
100-150 gkřen
10 gželatina
100 gzakysaná smetana
1 kschilli paprika
500 gdušená drůbeží šunka ve válečku

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Šunku vyjmeme z obalu a podélně rozřízneme. Forrnu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií, kterou tence potřeme olejem. Feferonku zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké proužky. Křen očistíme, jemně nastrouháme a promícháme s majonézou a zakysanou smetanou. Podle chuti osolíme a opepříme. Želatinu necháme ve vodě nabobtnat a na mírném teple rozpustit. Vlažnou želatinu promícháme s křenovou majonézou. Dno formy poklademe feferonkou a přilijeme část majonézové hmoty. Vložíme šunku řezem nahoru a vše zalijeme zbývající křenovou majonézou. Formu vložíme do lednice a pokrm necháme nejlépe do druhého dne tuhnout. Šunku v křenovém zábalu lehce vyklopíme z formy, odstraníme fólii a nakrájíme na porce. Podáváme jako předkrm s pečivem nebo jako chuťovku k vínu či pivu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušená šunka v křenovém zábalu

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena