Dušená šunka v křenovém zábalu

Dušená drůbeží šunka v křenovém krému z majonézy a zakysané smetany. Recept na silvestrovské pohoštění.


4.714x
25 min
1×

Postup přípravy

Šunku vyjmeme z obalu a podélně rozřízneme. Forrnu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií, kterou tence potřeme olejem. Feferonku zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké proužky.

Křen očistíme, jemně nastrouháme a promícháme s majonézou a zakysanou smetanou. Podle chuti osolíme a opepříme. Želatinu necháme ve vodě nabobtnat a na mírném teple rozpustit. Vlažnou želatinu promícháme s křenovou majonézou.

Dno formy poklademe feferonkou a přilijeme část majonézové hmoty. Vložíme šunku řezem nahoru a vše zalijeme zbývající křenovou majonézou.

Formu vložíme do lednice a pokrm necháme nejlépe do druhého dne tuhnout.

Šunku v křenovém zábalu lehce vyklopíme z formy, odstraníme fólii a nakrájíme na porce. Podáváme jako předkrm s pečivem nebo jako chuťovku k vínu či pivu.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušená šunka v křenovém zábalu

Zpět na recept