Tvarohová terina

Recept na nepečený a lehoučký dezert z tvarohu a drobného ovoce.


0.00x
30 min

Ingredience

180 gcukr moučka
600 gměkký tvaroh
200 gčerstvé drobné ovoce
1 balíčekrozpustná želatina

podle potřeby

smetana ke šlehání

Postup přípravy

Měkký tvaroh vyšleháme s cukrem a troškou smetany dohladka. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a pak ji vmícháme do tvarohové směsi, drobné ovoce omyjeme a necháme okapat.

Vhodnou formu na terinu vyložíme potravinářskou fólií, pak ji naplníme tvarohem a ovocem, uhladíme a dáme na 12 hodin do chladničky ztuhnout.

Ztuhlou tvarohovou terinu vyklopíme, pokrájíme ji na silnější plátky a každou porci ozdobíme ovocem. Tvarohovou terinu podáváme jako osvěžující nepečený dezert.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohová terina

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká
Kuchařky
Dezerty | Sladkosti

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.