Dušená mrkev s vepřovým masem

Recept na chutný a zdravý oběd.


4.581x
0
7×

Postup přípravy

Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky, mírně osolíme, podlijeme vodou a pod poklicí zvolna dusíme asi 30 minut. Kdo chce, přidá i hrášek.

Omyté maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, posypeme kmínem a pepřem, podlijeme vodou a v troubě upečeme doměkka. Upečené maso vyjmeme, vypečenou šťávu přecedíme do kastrolu, na ní necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem, vložíme maso a dušenou mrkev, krátce povaříme a nakonec dochutíme cukrem a smetanou.

Dušenou mrkev s vepřovým masem podáváme s vařenými brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušená mrkev s vepřovým masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká