Dušená kapusta na slanině

Výborná zeleninová příloha nebo i hlavní pokrm.


3.5129x
45 min
11×

Postup přípravy

Kapustu nakrájíme na nudličky, podlijeme osolenou vodou a odkrytou krátce podusíme. Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Kapustu scedíme, ale vývar nevyléváme. Česnek očistíme a prolisujeme nebo utřeme.

Na pánvi zesklovatíme slaninu, přidáme sádlo a osmažíme na něm usekanou cibuli. Vložíme scezenou kapustu, přidáme sůl, pepř, česnek a podlijeme trochu vývarem z kapusty. Směs dusíme.

Když je kapusta měkká, zaprášíme ji moukou, osmahneme, podlijeme a dodusíme.

Podáváme- li kapustu jako hlavní pokrm, podáváme k ní bramborové krokety nebo smažené brambory.
user-icon

autor fojty


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušená kapusta na slanině

Zpět na recept