2 stroužky | česnek | |
2-3 lžíce | olej | |
1-2 lžíce | máslo | |
1 ks | brambory | |
1 ks | cibule | |
1 ks | mrkev | |
200 g | dýně | |
20 g | čerstvý zázvor | |
3 řapíky | řapíkatý celer | |
4 plátky | hovězí roštěná | |
150 ml | smetana 12% | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
vývar |
Plátky hovězí roštěné očistíme, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli, česnek a zázvor nasekáme na jemno. Řapíky celeru a větší mrkev oloupeme a nakrájíme na kousky. Očištěnou dýni a menší bramboru nakrájíme na drobno a na másle podusíme doměkka. Na oleji zprudka opečeme plátky masa z obou stran dorůžova a poté je vyjmeme. Na výpeku necháme zesklovatět cibuli, česnek a čerstvý zázvor. Pak přidáme celer a mrkev, vše krátce orestujeme, vrátíme maso, podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka. Měkké plátky masa vyjmeme a uchováme na teple. K základu přidáme připravenou dýni s bramborem a vše rozmixujeme na hladký krém. Dýňový krém podle chuti osolíme, opepříme, podle potřeby naředíme smetanou nebo vývarem a krátce povaříme. Dušenou hovězí roštěnou rozdělíme na porce, přelijeme dýňovým krémem a podáváme. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory, moučné noky nebo jen pečivo.
Recept na cuketové lasagne s hovězím masem krok za krokem
Vyzkoušejte tuto skvělou variaci na lasagne, kdy těstovinové pláty nahradíte cuketou. Hlavní chod z hovězího masa provoněný zeleninou, bylinkami a kořením.
Vaříme z hovězího: Recept na španělského ptáčka krok za krokem
Plátek hovězího plněný vejcem, okurkou, slaninou a párkem. Kdo by neznal klasického španělského ptáčka. Příprava je trochu zdlouhavější, ale ne tak náročná, jak by se na první pohled mohlo zdát. Vaříme krok za krokem.
Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře
Dýňová polévka je tradiční podzimní jídlo. Příprava je jednoduchá a jak tuto polévku připravují v hotelu The Mark, nám ukázal místní šéfkuchař Ondřej Koráb.