Vaření.czReceptyDušená hovězí roštěná s dýňovým krémem

Dušená hovězí roštěná s dýňovým krémem

Vyzkoušejte recept na hlavní chod z dušené hovězí roštěné se zeleninovým krémem.


4.611x
60 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2-3 lžíceolej
1-2 lžícemáslo
1 ksbrambory
1 kscibule
1 ksmrkev
200 gdýně
20 gčerstvý zázvor
3 řapíkyřapíkatý celer
4 plátkyhovězí roštěná
150 mlsmetana (12%)

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

vývar

Postup přípravy

Plátky hovězí roštěné očistíme, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli, česnek a zázvor nasekáme na jemno. Řapíky celeru a větší mrkev oloupeme a nakrájíme na kousky. Očištěnou dýni a menší bramboru nakrájíme na drobno a na másle podusíme doměkka. Na oleji zprudka opečeme plátky masa z obou stran dorůžova a poté je vyjmeme. Na výpeku necháme zesklovatět cibuli, česnek a čerstvý zázvor. Pak přidáme celer a mrkev, vše krátce orestujeme, vrátíme maso, podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka. Měkké plátky masa vyjmeme a uchováme na teple. K základu přidáme připravenou dýni s bramborem a vše rozmixujeme na hladký krém. Dýňový krém podle chuti osolíme, opepříme, podle potřeby naředíme smetanou nebo vývarem a krátce povaříme. Dušenou hovězí roštěnou rozdělíme na porce, přelijeme dýňovým krémem a podáváme. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory, moučné noky nebo jen pečivo.

Recept na cuketové lasagne s hovězím masem krok za krokem

Vyzkoušejte tuto skvělou variaci na lasagne, kdy těstovinové pláty nahradíte cuketou. Hlavní chod z hovězího masa provoněný zeleninou, bylinkami a kořením.

Recept

Vaříme z hovězího: Recept na španělského ptáčka krok za krokem

Plátek hovězího plněný vejcem, okurkou, slaninou a párkem. Kdo by neznal klasického španělského ptáčka. Příprava je trochu zdlouhavější, ale ne tak náročná, jak by se na první pohled mohlo zdát. Vaříme krok za krokem.

Vaříme

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

Dýňová polévka je tradiční podzimní jídlo. Příprava je jednoduchá a jak tuto polévku připravují v hotelu The Mark, nám ukázal místní šéfkuchař Ondřej Koráb.

Videorecept:


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušená hovězí roštěná s dýňovým krémem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena