Vaření.czReceptyDrůbeží rizoto se žampiony

Drůbeží rizoto se žampiony

Zbyla vám pečená kachna? Připravíme si z ní rizoto se žampiony a hráškem.


4.480x
45 min
1×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 dlvývar
3 lvoda
300 grýže
200 gžampiony
1 dlbílé víno
2 ksmenší cibule
80 gstrouhaný parmazán
3 lžícesterilovaný hrášek
400 gpečená kachna

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Rýži vypereme pod tekoucí vodou. Pečené kachní maso obereme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek utřeme se solí a pepřem. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme. Hrášek necháme okapat. Do vroucí neosolené vody vložíme okapanou rýži. Vaříme klokotem doměkka. To trvá podle druhu rýže asi 10 minut. Potom rýži scedíme. Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme žampiony a česnek. Orestujeme, podlijeme vínem a vývarem a podusíme doměkka. Vmícháme maso a uvařenou rýži. Nakonec přidáme okapaný hrášek a podle chuti osolíme a opepříme. Drůbeží rizoto se žampiony podáváme zdobené zeleninou. Strouhaný sýr servírujeme zvlášť.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Drůbeží rizoto se žampiony

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena