Drůbeží karbanátky

Drůbeží karbanátky připravujeme z krůtího masa a šunky. Podáváme s bramborovou kaší.


4.846x
45 min
3×

Postup přípravy

Krůtí stehno očistíme od blan a šlach. Omyjeme a umeleme. Šunku velice jemně usekáme. Housku pokrájíme a namočíme do mléka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Zelenou petrželku velmi jemně usekáme.

V míse promícháme mleté maso se šunkou, vejci, vegetou, česnekem a vymačkanou houskou. Přidáme mouku a petrželku. Ochutíme pepřem a muškátovým oříškem. Masovou směs řádně propracujeme a necháme asi půl hodiny rozležet.

Potom ze směsi tvoříme koule ve velikosti tenisových míčků, které obalujeme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Drůbeží karbanátky zvolna smažíme na oleji dozlatova.

Drůbeží karbanátky podáváme s bramborovou kaší a zdobíme bylinkami. Můžeme doplnit kyselou okurkou, nebo čerstvou zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Drůbeží karbanátky

Zpět na recept