Drůbeží karbanátky

Drůbeží karbanátky připravujeme z krůtího masa a šunky. Podáváme s bramborovou kaší.


4.947x
45 min
3×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
2 ksvejce
1 kshouska
1 lžícevegeta
2 lžícehladká mouka
3 lžícečerstvá petrželka
200 gkrůtí šunka
500 gvykoštěné krůtí stehno

podle potřeby

olej
mléko

podle chuti

sůl
muškátový oříšek
mletý černý pepř

trojobal

vejce
hladká mouka
strouhaná houska

Postup přípravy

Krůtí stehno očistíme od blan a šlach. Omyjeme a umeleme. Šunku velice jemně usekáme. Housku pokrájíme a namočíme do mléka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Zelenou petrželku velmi jemně usekáme. V míse promícháme mleté maso se šunkou, vejci, vegetou, česnekem a vymačkanou houskou. Přidáme mouku a petrželku. Ochutíme pepřem a muškátovým oříškem. Masovou směs řádně propracujeme a necháme asi půl hodiny rozležet. Potom ze směsi tvoříme koule ve velikosti tenisových míčků, které obalujeme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Drůbeží karbanátky zvolna smažíme na oleji dozlatova. Drůbeží karbanátky podáváme s bramborovou kaší a zdobíme bylinkami. Můžeme doplnit kyselou okurkou, nebo čerstvou zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Drůbeží karbanátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena