Drobenkový štrúdl

Recept na štrúdl, který plníme drobenkou a ořechy.


5.03x
60 min
1×

Postup přípravy

Listové těsto rozdělíme na 2 díly a rozválíme na obdélníky.

Z másla, mouky a všeho cukru zpracujeme drobenku.

Na každé rozválené těsto nasypeme drobenku a posypeme nadrobno nasekanými ořechy. Štrúdly opatrně zavineme, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme vajíčkem.

Drobenkový štrúdl pečeme na 170 °C asi 30 minut, až je zlatavý. Poté už ho stačí jen vyjmout z trouby, nakrájet a pochutnávat si. Je výborný s čajem i kávou.
user-icon

autor roman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Drobenkový štrúdl

Zpět na recept