Drobenkový štrúdl

Recept na štrúdl, který plníme drobenkou a ořechy.


5.03x
60 min
1×

Ingredience

na potření

1 ksvejce

drobenka

160 gmáslo
110 gcukr moučka
1 ksvanilkový cukr
200 gpolohrubá mouka

těsto

500 glistové těsto

náplň

200 gvlašské ořechy

Postup přípravy

Listové těsto rozdělíme na 2 díly a rozválíme na obdélníky. Z másla, mouky a všeho cukru zpracujeme drobenku. Na každé rozválené těsto nasypeme drobenku a posypeme nadrobno nasekanými ořechy. Štrúdly opatrně zavineme, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme vajíčkem. Drobenkový štrúdl pečeme na 170 °C asi 30 minut, až je zlatavý. Poté už ho stačí jen vyjmout z trouby, nakrájet a pochutnávat si. Je výborný s čajem i kávou.
user-icon

autor roman

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Drobenkový štrúdl

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena