Drobenkový koláč s kdoulemi

Drobenkový koláč s tvarohovo-kdoulovou náplní, kterému jemnou pikantnost dodá zázvor. Recept na opravdu chutný koláč k čaji.


4.19x
60 min

Postup přípravy

Oloupané kdoule nakrájíme na vetší kostky, vybereme jadérka a vhodíme do hrnce. Oloupaný zázvor nasekáme na jemno. Zázvor s 50 g cukru a skořicí přidáme ke kdoulím. Ovoce přivedeme k varu, přikryjeme a pomalu dusíme asi 15 minut.

Troubu rozehřejeme na 200 °C. Kulatou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.

Studené máslo nakrájíme na kostičky. K máslu přidáme mandle, mouku, 100 g cukru a vypracujeme hrubší drobenku. Polovinu těsta vmačkáme na dno (asi 2 cm po stranách formy).

Kdoule necháme odkapat. Tvaroh promícháme se zbytkem cukru, žloutky a pudinkovým práškem. Tvarohový krém uhladíme na těsto ve formě. Na krém poklademe kdoule, které posypeme zbytkem drobenkového těsta.

Teplotu snížíme na 180 °C a drobenkový koláč s kdoulemi pečeme dozlatova. Koláč necháme vychladnout, pocukrujeme a nakrájíme.

Drobenkový koláč s kdoulemi chutná k čaji, ale i jen tak samotný.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Drobenkový koláč s kdoulemi

Zpět na recept