Dračí oka

Kynuté těsto s pudingem a ovocem. Recept na sladké jednohubky.


4.69x
60 min
3×

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
1 ksvejce
250 mlmléko
0.5 kscitron
50 gcukr krystal
500 gpolohrubá mouka
75 gmáslo nebo tuk na pečení
1 kostkadroždí (42g)

krém

500 mlmléko
3 lžícecukr krystal
1 balíčekvanilkový cukr
2 balíčkyvanilkový pudinkový prášek

na potření

60 grozpuštěné máslo

náplň

meruňky nebo švestky

Postup přípravy

Těsto: Do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, přidáme cukr a necháme vykynout v teple. Mouku smícháme se solí, přidáme rozpuštěné máslo nebo tuk, citronovou kůru, vajíčko, vykynutý kvásek a vypracujeme vláčné těsto. Jestliže těsto lepí, přidáme trochu mouky. Těsto necháme v teple asi hodinku vykynout.

Vykynuté těsto rozdělíme na 2 půlky a vyválíme na pomoučněném vále, potřeme rozpuštěným máslem a zavineme jako roládu. Obě rolády necháme v chladu 30 minut odpočinout. Pak rolády pokrájíme na kolečka o síle 1,5 cm, položíme na plech vyložený pečícím papírem a necháme asi ještě 5 minut odpočívat.

Krém: Když dáme rolády na 30 minut odpočinout, připravíme si pudink z mléka, cukru, vanilkového cukru a 2 pudinkových prášků.

Vlažný pudink dáme do zdobičky na dorty a na každé kolečko nastříkáme do středu pudinkový krém a na to uložíme půlku meruňky nebo švestky.

Dračí oka dokola potřeme vejcem a pečeme při teplotě 200 °C asi 16 minut.
user-icon

autor Háňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dračí oka

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká