Vyzkoušejte snadný recept na broskvovou zmrzlinu se smetanou.
700 g | broskve |
4-5 lžic | cukr moučka |
250 ml | zakysaná smetana |
1 lžička | citronová šťáva |
250 ml | smetana ke šlehání |
na ozdobu | |
---|---|
čerstvá máta |
Vyzrálé broskve omyjeme, vypeckujeme a vložíme do větší mísy. Přidáme cukr a citronovou šťávu a vše rozmixujeme tyčovým mixerem do hladkého pyré. Ze smetany ke šlehání ušleháme tuhou šlehačku. Do broskvového pyré vmícháme zakysanou smetanu a šlehačku a vše vložíme do plastové nebo kovové nádoby a uložíme do mrazáku. Během mražení směs několikrát promícháme a necháme ztuhnout. Asi 20 - 30 minut před podáváním zmrzlinu vyjmeme z mrazáku a necháme povolit. Domácí zmrzlinu z čerstvých broskví rozdělíme na porce, ozdobíme mátou a podáváme pode chuti.
Domácí limonády a zmrzliny: Sáhněte po zelenině a ovoci ze zahrádky
Vsaďte letos na domácí přípravu - sirupů, limonád, drinků i báječných zmrzlin. Není to nic náročného a věřte, že si pochutnáte mnohem více než na těch kupovaných. Navíc zaručeně víte, co výsledný produkt obsahuje.
Připravte se na další vlnu veder: Míchané drinky a osvěžující sorbety vás nakopnou
Předpověď počasí na další dny hlásá teploty okolo třicítky a jasno. Pro nás to znamená jediné, užít si horké léto. Připravili jsme pro vás pár receptů na letní drinky a domácí sorbety z čerstvého ovoce. Snadná příprava a odměna v podobě osvěžení zaručena.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena