Domácí uzený kapr

Kapr uzený ve vlastní udírně je lahůdkou vhodnou pro slavnostní zahradní párty.


4.628x
0

Postup přípravy

Kapry očistíme, odřízneme hlavy, vykucháme a omyjeme.

Ryby silně prosolíme a do břišní dutiny vložíme bobkový list , několik kuliček celého černého pepře a kuličku nového koření. Vše poskládáme do hlubší nádoby tak, aby ryby měly hřbety dolů, zakryjeme a necháme v chladu odležet alespoň 24 hodin.

Potom kapry rozdělíme na polovinu, příčně na ocasní a hrudní porce. Vyjmeme koření, důkladně osušíme a upevníme na potravinový provázek.

Udírnu roztopíme na 60 °C , vložíme vyvázané kapry a zvolna udíme přibližně 8 až 9 hodin. Teplotu udržujeme mezi 40 - 60 °C.

Hotové kapry zbavíme provázků, přendáme je na tác a podáváme s pečivem a zeleninovými saláty.

Než se ryby vyudí, můžeme podávat z hlav, vnitřností a zeleniny, jemnou rybí polévku.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí uzený kapr

Zpět na recept