Domácí uzený kapr

Kapr uzený ve vlastní udírně je lahůdkou vhodnou pro slavnostní zahradní párty.


4.628x
0

Ingredience

4 kskapr o váze 1,5 kg

podle chuti

sůl
nové koření
celý černý pepř

Postup přípravy

Kapry očistíme, odřízneme hlavy, vykucháme a omyjeme. Ryby silně prosolíme a do břišní dutiny vložíme bobkový list , několik kuliček celého černého pepře a kuličku nového koření. Vše poskládáme do hlubší nádoby tak, aby ryby měly hřbety dolů, zakryjeme a necháme v chladu odležet alespoň 24 hodin. Potom kapry rozdělíme na polovinu, příčně na ocasní a hrudní porce. Vyjmeme koření, důkladně osušíme a upevníme na potravinový provázek. Udírnu roztopíme na 60 °C , vložíme vyvázané kapry a zvolna udíme přibližně 8 až 9 hodin. Teplotu udržujeme mezi 40 - 60 °C. Hotové kapry zbavíme provázků, přendáme je na tác a podáváme s pečivem a zeleninovými saláty. Než se ryby vyudí, můžeme podávat z hlav, vnitřností a zeleniny, jemnou rybí polévku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí uzený kapr

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena