Domácí tlačenka

Na výrobu použijeme vepřovou hlavu, kolínka, nohy. Na lepší druh dáme ramínko, bůček, jazyk, játra i jiné maso.


3.5203x
160 min
6×

Postup přípravy

Důkladně očištěné a umyté maso zvolna vaříme, ne však zcela doměkka (ani kůži, kterou používáme jako spojovací materiál). Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a na sádle ji osmažíme. Vařené maso pak odkostíme, vařený jazyk sloupneme z kůže a vše nakrájíme na kostky podle druhu tlačenky. Libové maso na větší, tučné maso na drobnější. Játra nakrájíme na plátky 1,5 - 2 cm silné a spaříme je horkou vodou tak, aby nebyla uvnitř syrová, ale ne tak, aby byla příliš spařená a tvrdá. Až potom i játra nakrájíme na drobné kostky. Vše dáme do větší nádoby spolu s cibulí, přidáme vývar z masa (ale sebereme tuk), dochutíme česnekem, solí a kořením. Dobře promícháme. Takto připravenou směs plníme do obalů, zavážeme a vkládáme do horké vody. Vaříme asi 1,5 až 2 hodiny. Pak tlačenky vyndáme, opláchneme a jemně propícháme, abychom je zbavili vzduchu. Při chladnutí je obracíme, aby maso, koření a kůže byly rovnoměrně rozloženy. Domácí tlačenku podáváme s octem, s cibulí a s krajícem dobrého tmavého chleba. Záleží však na chuti.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí tlačenka

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena