Domácí švestkové chutney

Vyzkoušejte recept na jemně pikantní švestkové chutney, které podáváme jako doplněk k uzenému, pečenému masu a tepelně upraveným sýrům.


4.229x
45 min
1×

Ingredience

500 gcukr
3 stroužkyčesnek
1 špetkasůl
150-180 mlocet
500 gšvestky
0.5 lžičkymletá skořice
1 lžičkačerstvý zázvor
2 lžičkymleté chilli

Postup přípravy

Švestky omyjeme a vypeckujeme. Oloupaný zázvor nastrouháme a česnek usekáme nadrobno.

Švestky vložíme do hrnce, posypeme cukrem, ochutíme solí, zázvorem, česnekem, skořicí a mletým chilli. Vše podlijeme octem a za stého míchání vaříme tak dlouho, dokud švestky nezměknou a nepustí šťávu. Vychladlé chutney přendáme do sklenice a uchováme v chladu.

Domácí švestkové chutney podáváme jako přílohu k uzeným masům nebo smaženým sýrům.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí švestkové chutney

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena