Domácí sušená rajčata

Co s nadúrodou rajčat? Usušit! Recept je opravdu snadný.


5.08x

Postup přípravy

Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na měsíčky.


K sušení používáme zralá a tvrdá rajčata. Rajčata můžeme, ale také nemusíme osolit, přidat nejrůznější koření (bazalka, oregano, tymián). Rajčata rozložíme na pláty sušičky a sušíme 9 - 12 hodin na střední stupeň. Samozřejmě záleží na typu sušičky, řídíme se návodem. Pokud sušičku nemáme, můžeme rajčata připravit i v troubě. Čtvrtky rajčat rozložíme na pečící papír a na 60 °C sušíme 6 - 8 hodin.


Sušená rajčata uchováváme ve sklenici a pojídáme jen tak, případně je naložíme do olivového oleje.

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí sušená rajčata

Zpět na recept