Domácí sekaná se špekem

Domácí sekaná se špekem a libečkem.


4.792x
75 min
10×

Postup přípravy

Cibuli očistíme, nasekáme najemno a v oleji ji osmahneme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Špek nakrájíme na kostičky. Troubu rozehřejeme na 180 °C.

Mleté maso dáme do mísy. Přidáme osmahnutou cibuli, česnek, vejce, špek, sůl, pepř a libeček. Přidáme vodu, která váže maso, a strouhanku. Vše řádně propracujeme a vytvaruje tři šišky sekané, které obalíme ve strouhance.

Pekáč vyložíme pečícím papírem a na něj dáme šišky sekané. Dáme do pekáčku s pečícím papírem. Přidáme sádlo a pekáč vložíme do předehřáté trouby. Po 25-ti minutách pečení potřeme šišky sekané plnotučnou hořčicí, která zabrání popraskání sekané. Poté pečeme ještě asi 20 minut. Upečené šišky sekané necháme ještě 10 minut odpočinout.

Domácí sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.
user-icon

autor petrsparta


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí sekaná se špekem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká