Domácí ricotta

Ricotta je výborná sladká i slaná, s medem. Touto snadnou přípravou si ji můžeme připravit i doma.


4.413x
20 min

Ingredience

1 špetkasůl
1 lmléko
2 lžícejablečný ocet
100 mlsmetana ke šlehání

Postup přípravy

Dáme vařit mléko, smetanu a sůl na mírném ohni. Teplota mléka musí být 80 °C. Za neustálého míchání přidáme ocet, minutku vaříme, ale mléko nesmí bublat. Měli bychom vidět, že se začínají dělat hrudky. Přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Připravíme si misku, cedník a garzu. Garzou vyložíme cedník. Jakmile ricotta vychladla, přelijeme přes cedník vyložený garzou .Vznikl nám malý sýrový balíček, trošku jej přimáčkneme, musí vytéct všechna tekutina. Hotovou ricottu dáme na pár hodin do lednice a můžeme podávat. Pokud chceme mít lehčí riccotu, nepřidáme smetanu. Z tohoto receptu je cca 200 g riccoty.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí ricotta

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena