Domácí rakvičky

Recept na klasický, lahodný a elegantní dezert ke kávě, nenáročný na přípravu. Dokonalého tvaru docílíme pomocí formiček.


5.07x
45 min

Postup přípravy

Rozpuštěným máslem pečlivě vymažeme připravené  formičky na rakvičky.

V míse pak utřeme cukr a žloutky, vyšleháme spolu s vanilkovým cukrem a vejcem. Směsí, která má správnou konzistenci a je bílá, pak plníme formičky asi do poloviny, při prvním pokusu můžeme zkusit i méně.

Naplněné formičky na rakvičky naskládáme na plech a pečeme pozvolna v předehřáté troubě na cca 120 °C. Nakonec v troubě necháme ještě dosušit při stažení na cca 80 °C, i když někdo používá metodu sušení od začátku.

Upečené a vychladlé rakvičky opatrně vyklopíme z formiček - pro mnohé hospodyňky bývá právě toto vyklápění z formiček nejnáročnější.

Domácí rakvičky podáváme bohatě ozdobené šlehačkou.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí rakvičky

Zpět na recept