Vaření.czReceptyDomácí pastrami v sendviči

Domácí pastrami v sendviči

Recept pro majitele domácí udírny na výborné voňavé hovězí pastrami, které nejlépe chutná v chlebových sendvičích s hořčicí, okurkou a majonézou. Příprava není úplně jednoduchá, ale ta chuť!


3.848x
160 min

Ingredience

1000 ghovězí hrudí bez kosti

nálev

1.5 lvoda
1 kshřebíček
1.5 ksbobkový list
4 kuličkynové koření
0.8 lžičkymletý zázvor
40 gtřtinový cukr
1.5 lžičkyhořčičné semínko
1.5 lžičkychilli vločky
1.5 lžičkyčerstvě drcený pepř
90 gsměs Praganda
1.5 lžičkyčerstvě drcený koriandr
1 kscelá skořice (3 cm)

na obalení

15 gčerstvě mletý pepř
15 gčerstvě mletý koriandr

podle chuti

kvalitní majonéza
anglická hořčice
nakládané okurky ve sladkokyselém nálevu

podle potřeby

pčenično-žitný chléb

Postup přípravy

Příprava pastrami je časově náročnější a vyžaduje kvalitní maso. Výsledek však za to stojí. Jednou zkusíte a nebude se moct dočkat, až si ho opětovně dopřejete. Je tak dobré!

Naložení masa na pastrami

Nejdříve maso naložíme, pak vyudíme a nakonec vaříme v páře. Naložení masa provedeme následovně: Hovězí hrudí o výšce asi 4 - 5 cm očistíme od nežádoucích šlach a blan (nižší vrstva tuku není na závadu). Připravíme si nálev. Vodu přivedeme k varu a odstavíme z tepla. V horké vodě rozpustíme cukr a Pragandu a následně přidáme rozdrcený pepř a koriandr a ostatní koření. Takto připravený nálev vychladíme na teplotu pod 5 °C (což je důležité) a do něj vložíme maso tak, aby bylo zcela ponořené. Naložené maso zakryjeme a necháme v lednici macerovat asi 5 - 7 dní.

Uzení masa na pastrami

Maso vyjmeme z nálevu, omyjeme pod tekoucí studenou vodou a důkladně osušíme. Maso položíme na mřížku a nezakryté necháme přes noc v ledničce odležet. Druhý den maso obalíme ve směsi čerstvě mletého pepře a koriandru a udíme při teplotě 60 - 70 °C přibližně 3 hodiny. Vyuzené hovězí hrudí necháme vychladnout. Pak je zabalíme do potravinové folie a necháme opět přes noc v lednici odležet. Vyuzené maso dokončíme vařením v páře.

Vaření masa v páře

Do papiňáku nalijeme 250 ml vody, vložíme pařáček, na který položíme vyuzené maso a v uzavřeném hrnci vaříme asi 1 hodinu. Takto připravené hovězí pastrami ihned nakrájíme na plátky a můžeme plnit do sendvičů.

Plnění pastrami do sendvičů

Plátek chleba potřeme hořčicí, poklademe vrstvou pastrami a kyselými okurkami a přiklopíme druhým plátkem chleba potřeným vrstvou majonézy. Sendviče si můžeme sestavovat podle vlastní chuti. Výborně chutnají s přídavkem kysaného zelí, nebo i listovým salátem. Sendviče s pastrami podáváme jako sytou svačinku, ale hodí se i k večeři. Pastrami nejlépe chutná teplé, ale výborné je i za studena.

Jak si vyrábět uzeniny doma? Stačí mít udírnu a vědět postup

V současné době si stále více lidí uvědomuje, že potraviny vyrobené v domácím prostředí jsou nejen kvalitnější, ale také mnohem chutnější. Vzpomínáte si na doby, kdy prarodiče udili maso a další suroviny klidně i několikrát do roka? Právě uzení představuje tradiční způsob úpravy masa. Pokud si nechcete nechat ujít jedinečnou chuť uzenin, dokonce vám na zahradě stojí udírna, stačí se jen naučit správné techniky nakládání a uzení jako takového. A právě na tyto dvě oblasti se zaměříme v následujících řádcích.

Jak

Toasty a sendviče

Toasty navazují na tradice klasických český topinek, kdy se na plátech plotny opékaly krajíce chleba a po opečení se potřely sádlem a česnekem. Jak na moderní toasty a sendviče?

Toasty

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí pastrami v sendviči

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena