Domácí paprikový chléb

Recept pro domácí pekárnu, ve které necháme zpracovat a vykynout těsto. Domácí chléb pak následně pečeme v troubě.


3.04x
75 min

Postup přípravy

Všechny ingredience nasypeme do domácí pekárny podle běžného postupu. Zapneme program hnětení a kynutí těsta.

Vykynuté těsto vyndáme z pekárny a rozdělíme na 2 části a můžeme dělat bochánky či veky. Případně použít tvarovanou formu, kterou důkladně vymažeme a vysypeme.

Těsto ve formě či na plechu necháme ještě chvíli kynout, poté upečeme ve vyhřáté troubě. Bochánky před pečením potřeme rozpuštěným máslem a osolenou vodou.

Domácí paprikový chléb pečeme ve vyhřáté troubě asi 1/2 hodiny, chléb je třeba hlídat, protože každá trouba peče jinak.

Hotový domácí paprikový chléb krájíme na plátky a podáváme podle libosti. Nám chutná zejména s tvarohovou pomazánkou a čerstvou paprikou navrch.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí paprikový chléb

Zpět na recept